Shockholm

Häng med på Skandinaviens största Halloweenfestival och parad!

Lördagen den 1 November arrangeras för fjärde året i rad Shockholm, Skandinaviens största Halloweenfestival och parad. Över 2 000 barn och vuxna i alla åldrar deltog förra året och succén förväntas återupprepas i år.

Suicide Rescue är i år stolta medarrangörer och tillsammans medBarncancerfonden en av de officiella välgörenhetsorganisationer som Shockholm stödjer.

På plats i Kungsträdgården, i centrala Stockholm, kommer Suicide Rescue under hela dagen finnas närvarande i ett av tälten, för att inspirera och engagera barn och ungdomar till att våga dela med sig av sina rädslor på vår ”Wall of Fears”.

”Halloween handlar inte bara om pumpor och Trick-or-treats, utan även om monster, spöken och andra läskiga saker, vissa mer skrämmande än andra. Alla har vi rädslor, vissa oskyldiga medan andra rädslor tar över och påverkar våra liv på ett begränsande och destruktivt sätt”, säger Johan Sjöholm, generalsekreterare för Suicide Rescue.

Han fortsätter: ”Det är otroligt viktigt att inte låta rädslor i olika former få fäste inuti en själv, något som Suicide Rescue framöver aktivt kommer arbeta med, och därför känns det både viktigt och naturligt för oss att vara en del av Shockholm.”

Vill du nu på lördag mellan kl 11 -20 hjälpa till i vårt tält som en av Suicide Rescues frivilliga? Då är du välkommen att skicka ett meddelande till oss här på Facebook eller via e-postadress frivillig@suiciderescue.se.

Under årets läskigaste halloweenfestival kommer man även på lördag kunna skapa sin egna halloweenkostym, sminka sig monstrigt fin, prova på pumpaskärning, övervinna sin höjdrädsla med klättervägg för barnen, prova på att skapa musik, bli DJ, sjunga och mycket annat kul. Vid 16.00 till 16.30 är det ”Costume Cat Walk” med röstning om bästa kostym. Paraden utgår från Kungsträdgården vid 17.00 och går längs med Skeppsbron in i Gamla Stan och tillbaka. Ca 18.00 till 20.00 är det efterfest i Kungsträdgården; här kommer scenen att fyllas med kusligt roliga framträdanden. Sveriges största och läskigaste fiskdamm finns också på plats.

Varmt välkommen till ett oförglömlig Halloweenfirande!