Everydayhe.ro på Minercraft

Som vuxenmentor på Everyday He.ros Minecraft-server blir du en del av Sveriges schystaste Minecraft-community!
Där du tillsammans med andra vuxenmentorer är med och skapar en säker och trygg mötesplats. Du finns varje månad tillhands i vår chatt under minst ett arbetspass (gärna fler) och blir till ett stöd för alla de tjejer och killar som dagligen besöker oss, och är i behov av någon att prata med.

Fyll i formuläret nedan för att bli en Everyday He.ro du också och hjälp oss stärka barn och unga som en av våra online-mentorer!

Bakgrund till initiativet Everyday He.ro
En av de riskgrupper som den ideella organisationen Suicide Rescue genom initiativet Everyday He.ro på Minecraft aktivt kommer arbeta gentemot och finnas till stöd för, är de många barn och ungdomar, som spenderar en väldigt stor del av sin fritid med att spela tv- och datorspel online. Eftersom Minecraft är ett väldigt populärt spel med över 126 miljoneranvändare över hela världen, är det genom att bygga upp ett Minecraft-community som Everyday He.ro gör sin första nationella satsning.  I och med att vi finns i de digitala kanaler där målgruppen barn och unga finns, kan vi effektivare göra en skillnad som kan förhindra ensamhet, utanförskap, ångest och depression.

– Den osynliga gruppen är en väldigt viktig riskgrupp att fokusera på. Det handlar oftare om killar än tjejer. Istället för att vara med kompisar i det “verkliga” livet isolerar de sig framför tv:en eller datorn, med inga eller väldigt få riktiga vänner, säger Johan Sjöholm initiativtagare till Everyday He.ro och Suicide Rescue.

I Aftonbladets artikel framgår det att nästan var tredje elev på högstadiet ingår i den ny-identifierade ”osynliga riskgruppen” där varken lärare eller föräldrar uppmärksammar att ungdomarna mår psykiskt dåligt. Dessa barn och unga har hög andel depressioner, ångest, självmordstankar och självmordsförsök. Men de ber inte om hjälp, är inte till besvär och stör ingen.

– Varken föräldrar eller lärare märker att de mår dåligt, eftersom de inte ställer till problem, säger Danuta Wasserman, professor i psykiatri och suicidologi och chef för NASP, Nationellt centrum för suicidforskning och ­prevention av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/sjalvmordenblandunga/article18293297.ab

Långsiktigt förebygger vi genom Everyday He.ro på Minecraft självmord och räddar liv! Vi gör det bland annat genom att ha frivilliga ”storebröder” & ”storasystrar” som själva spelar Minecraft samt genom att erbjuda ytterligare stöd från våra vuxen-mentorer online.

För barn & unga vuxna:

Ansök om att bli Vuxenmentor Online:

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Tack för ert stöd:

Bara med stöd från våra företagsvänner, partners och sponsorer kan vi bygga upp en organisation som effektivt och långsiktigt kan vara med och göra skillnad på riktigt! – Vi vill därför särskilt pass på att tacka nedanstående företag för deras stöd:

1
2
3
Fragnet huvudsponsor
1

Fragnet sponsrar sedan 2015 initiativet Everyday He.ro med snabba, stabila Minecraft servrar!

2

Förutom Minecraft erbjuder Fragnet servrar för spel som Minecraft, Battlefield 4 (BF4), RUST Experimental, ARK:Survival Evolved, Counter-Strike: Global m.fl

3

Vi på Suicide Rescue och Everyday He.ro är väldigt stolta liksom tacksamma för det stöd Fragnet sedan 2015 gett oss, –tack Fragnet för ert stöd!