Inom Suicide Rescue kan du vara med och göra skillnad på flera olika sätt:

 • Som Stödmedlem

  Suicide Rescues verksamheten är helt beroende av våra stödmedlemmar, frivilliga gåvor och testamenten från privatpersoner, organisationer och företag. Genom att bli stödmedlem är du med och säkerställer så att vi kan fortsätta med vårt livsviktiga arbete. Tack för ditt stöd!

 • Som Volontär

  Alla våra stödmedlemmar som känner att de aktivt vill vara med och göra skillnad, är välkomna att skicka in en volontärsansökan! Som volontär hos Suicide Rescue försöker vi sedan att matcha vad just du brinner för med de arbetsuppgifter som vi främst behöver hitta olika volontärer till. Detta för att bättre ta tillvara på just ditt engagemang och vilja av att vara med och aktivt göra skillnad.

  För att kvalitetssäkra så att du som volontärer har en grundläggande förståelse för psykisk ohälsa och självmord, erbjuder vi dig att kostnadsfritt få ta del av Suicide Rescues webbaserade online introduktion. Efter genomförd utbildning bli du en av våra certifierade första hjälpare samt får ett personligt diplom som intygar detta.

  Vi tycker också att det är viktigt att de som visat intresse och engagemang också får medbestämmanderätt. Därför har alla Suicide Rescues volontärer rösträtt och därmed en unik möjlighet att vara med och påverka organisationens framtid, Inte bara på det traditionella årsmötet utan kontinuerligt, under hela året. – Det är vad vi anser vara en demokratisk organisation på riktigt!

 • Som Medarbetare

  I en organisation med de höga förväntningar och ambitioner som vi inom Suicide Rescue har på oss själva, krävs det ibland expertis och nyckelkompetens som man inte alltid hittar bland våra fantastiska volontärer. Då kan det istället bli aktuellt att hitta olika medarbetare med olika kompetenser. Under uppbyggnadsfasen kommer våra medarbetares arbete att ske ideellt, men det är vår förhoppning att kunna ha medarbetare som är anställa och får en marknadsmässigt rimlig lön för det arbete och det ansvar detta medför.

 • Som Vardagshjälte

  Inom Suicide Rescue skiljer vi inte människor åt beroende på vilken utbildning eller titel de har, utan hos oss är alla människor lika viktiga. Därför kallar vi våra ambassadörer istället för vardagshjältar, som på olika sätt, efter var och ens individuella förmåga och förutsättningar, är med och konkret gör skillnad. Det kan vara genom att synliggöra Suicide Rescue på orter,  platser och i sammanhang som vi annars aldrig kanske hade synts i. Exempelvis på anslagstavlan i din livsmedelsbutik, det lokala biblioteket, på jobbet, i skolan, på dagiset eller hos arbetsförmedlingen. Kanske är du bra på att undervisa eller föreläsa, jobbar inom tv, radio eller annat media, kanske redaktionellt som journalist, krönikör eller bloggare. Skapar musik eller film. Oavsett, kommer vi tack vare ditt och andras engagemang att få många fler att både våga prata om självmord liksom engagera sig i organisationen. Inom Suicide Rescue kan alla vara med och göra skillnad, alla kan bli en vardagshjälte och tillsammans är vi med och förhindrar självmord liksom räddar liv.

Hur skulle du vilja vara med och göra skillnad? Kontakta oss!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.