Nypremiär av Min historia som är din

Vi har tidigare berättat om föreställningen ”Min historia som är din” som i November 2014 hade premiär och spelades på Teater Bristol. -Nu är en splittrad människas historia berättad av två tillbaka med nypremiär den 31 Januari 2015.

Publikröster
”Ord med mod, bräckligt och starkt.”
”Känner mig starkt berörd och närvarande.”
”Gå och se den här viktiga föreställningen! Depression är en sjukdom som kan ha dödlig utgång. Låt oss tillsammans kämpa för att fler ska klara ta sig igenom med livet i behåll.”
”Jag blev djupt berörd.”
”Det är en tänkvärd och viktig föreställning med efterföljande varmt samtal.”
”Jag saknar ord. Jag är helt tagen.”

Texter Majken Pollack
Manusbearbetning och på scen
Majken Pollack och Therese Bonnevier

Lika mycket som historien handlar om kampen att överleva en älskad mammas död, lika mycket berättar den om att aldrig släppa taget om hoppet. Om att steg för steg gå genom mörkret för att hitta till kärlek igen, att kunna hålla om sig själv med allt vad man har med sig.

När Majken var 13 år tog hennes mamma sitt liv efter ett år av upprepade förluster inom den nära familjen. De för Majken känslomässiga konsekvenser som mammans självmord inneburit har till stor del format hennes identitet. En självbild som efter 28 år fortfarande består mer av frågor än svar.

”Min historia som är din” är ett egenfinansierat projekt med syfte att uppmuntra till att prata mer om de känslor vi oftast gömmer, isolerar oss och gör oss ensamma med, och hur vi kan finnas där för varandra för att bättre klara oss igenom svåra känslor och perioder. Majkens mamma dog av sin depression, hon hade kunnat leva idag. Vi kan tillsammans minska risken för att någon av oss hamnar i ett känslomässigt mörker som kan bli en fara för ens liv. Att våga prata om det som gör ont är en början till att må bättre, att våga lyssna likaså. Tillsammans med andra är vi starkare och vi kan lära oss så mycket av varandra.

Efter föreställningen finns möjlighet till ett panelsamtal med berättarna och föreningen Tilia. Samtalets fokus kretsar kring att prata om hur man kan visa att man finns där för någon som inte mår bra, och om hur man själv skulle vilja bli bemött när man har det svårt.

Föreställningar
lör 31 jan kl 19.00
sön 1 feb kl 16.00
lör 21 feb kl 19.00
sön 22 feb kl 16.00
lör 14 mar kl 19.00
sön 15 mar kl 16.00
på Teater Bristol, Sturegatan 39 i Sundbyberg

Biljetter: www.kulturbiljetter.se

Majken Pollack är regissör, skådespelare och barnboksförfattare. 2013 regisserade hon ”Ge mig en armé” av Daniela Kullman som bl a spelade på Stockholm Fringe Festival. Majken började sin skådespelarkarriär med att vara fakir och akrobat i Cirkus Cirkör 1995 och har genom åren bl a turnerat med Gotlands teater och gjort flertalet egna produktioner. 2011 debuterade hon som barnboksförfattare med boken ”Emblas universum”. Uppföljaren ”Embla mitt i kosmos” kom ut i mars 2014.

Therese Bonnevier gick Kulturamas fysiska teaterutbildning 2011/2012 och medverkade året därpå i ”Ge mig en armé” på Stockholm Fringe Festival. Det var andra gången Majken och Therese jobbade tillsammans. Vid sidan av arbetet med ”Min historia som är din” studerar Therese journalistik och idéhistoria vid Södertörns högskola.

http://foreningentilia.se belönades alldeles nyligen av Svenska hjältar med utnämningen ”Årets medmänniska” för deras ideella arbete med ungdomar med psykisk ohälsa.
Så här beskriver de sitt arbete:
”Tilia finns tillgängliga 365 dagar om året för ungdomar och unga vuxna mellan 12 – 30 år med psykisk ohälsa. Vi gör detta genom tre fokusområden: förebyggande, stödjande samt opinionsbildande.”