Hyper Island studenter hjälper Suicide Rescue i kampen mot självmord

Organisationen Suicide Rescue vänder sig till Hyper Island-studenterna i Karlskrona för att utveckla en digital plattform som ska inspirera och engagera människor till att bli en Everyday He.ro.

I briefen som just släpps kommer studenterna under fyra veckor få arbeta med konceptet.
Det är ett spännande och viktigt samarbete då Suicide Rescue arbetar aktivt med att förhindra självmord i främst digitala och sociala medier.

Då självmord ofta kan kännas som ett tungt ämne att prata kring, har Suicide Rescue ett fristående verksamhetsområde som går under namnet Everyday He.ro, vilket också är projektet som studenterna ska hjälpa till att utveckla. Everyday He.ro är ett viktigt komplement för att inspirera och engagera människor runt om i världen till att göra goda gärningar och därmed öka medvetenheten samt motverka den enorma tabu och stigma som idag finns kring psykisk ohälsa och självmord.

Vi är jätteexalterade och privilegierade över att få jobba tillsammans med Suicide Rescue och deras initiativ Everyday He.ro de kommande veckorna. Att få jobba på ett projekt som vi verkligen tror på och som är för ett viktigt syfte är väldigt inspirerade. Vi är oerhört motiverade över att få komma igång och vi kommer sträva efter att skapa en lösning som kommer göra skillnad säger Jenny Nguyen, Minori Kuwabara och Nils Öh från Hyper Island programmet Digital Media Creative i Karlskrona.

Studenterna ska under projektet utforska livscykeln för digitala projekt. Detta innebär allt från att studenterna gör research, idégenerering och produktion till att slutligen presentera en idé eller en prototyp.

Med tanke på att Hyper Island är ett världsledande utbildningsinstitut och ofta nämns som ”The Digital Harvard” så känns det jättespännande att vi får hjälp av kreativa studenter från Digital Media Creative-programmet med att ta fram ett koncept som hjälper Suicide Rescue att utveckla den digitala plattformen för Everyday He.ro, säger Johan Sjöholm, Generalsekreterare på Suicide Rescue.

Presskontakt:

Johan Sjöholm Email: johan@suiciderescue.se, Generalsekreterare Mobilnummer: 073-6927010

Jenny Nguyen Email: jenny.nguyen@hyperisland.se, Digital Media Creative  Mobilnummer: 0723-152300