Vår styrelse

Slide background

Vi behöver dig!

Vi behöver fler engagerade medmänniskor runt om i Sverige

som på olika sätt kan hjälpa till inom organisationen.

Engagera dig i Suicide Rescue!

- Tillsammans kan vi rädda liv!

Suicide Rescues Styrelse

Organisationen Suicide Rescue arbetar såväl i som utanför Sverige med att förhindra självmord och rädda liv. Vårt fokus ligger på våra barn, ungdomar och unga vuxna. Styrelsen består av:

Johan Sjöholm

Johan Sjöholm

Styrelseordförande

Redan som 13-åring började Johans engagera sig i SOS Rasism - Rör inte min kompis, Amnesty International och Fältbiologerna. Sedan dess har han startat upp en handfull företag och har nu senast på Hyper Island utbildat sig till e-Commerce Business Manager.
Den 13 mars 2013, 25 år efter att sin storebrors självmord, beslutade sig Johan för att ta tillvara på sina kunskaper och erfarenheter som social entreprenör, till att vara med och bygga upp något som kunde göra skillnad på riktigt.

Mary Borgeir Skoglund

Mary Borgeir Skoglund

Kassör

Mary har tidigare arbetat som kanslist på Borås Basket, M7 Borås samt ansvarat för den löpande bokföring- och reskontrahanteringen för ett flertal aktiebolag. Under 16 års tid har hon arbetat inom Psykiatrin på Lillhagens Sjukhus i Göteborg samt på Borås Lasarett. Detta har resulterat i att hon fått stor människokännedom och erfarenhet från människor som haft svårigheter i livet. 1988 förlorade hon sin 19-åriga son Björn i självmord och vill därför, utöver sin styrelseroll som kassör för Suicide Rescue, även hjälpa och stötta andra medmänniskor volontärt.

Jonathan Engvall

Jonathan Engvall

Ledamot

Jonathan är 25 år och arbetar som e-boksredaktör och projektledarassistent på Bonnierförlagen Digital. Med ett gediget intresse för att skriva tillför han en tydligare kommunikation gentemot medlemmar, samarbetspartners, media etc. Jonathan har sett vad självmord och psykisk ohälsa kan göra med människor, särskilt de anhöriga och därför anser han att Suicide Rescues arbete är otroligt viktigt. Inte bara för att konkret få en medmänniska att må bättre, utan även för att sprida kunskap om självmord och bidra till att få bort det tabu och stigma som idag existerar.

Linda Sjöholm

Linda Sjöholm

Suppleant

Linda Sjöholm är född och uppvuxen i Göteborg, där hon fortfarande bor. Hon har arbetat inom vården sedan 1977 och utbildade sig till sjuksköterska 1984 för att 1989 vidareutbildade sig till Intensivvårds-sjuksköterska. Linda och har sedan dess varit anställd på Sahlgrenska Universitetssjukhuset CIVA (central intensiv- vårds avdelning).

Sedan 2005 arbetar hon tio procent av sin tjänst som MIG-ansvarig sjuksköterska (mobil intensivvårds- grupp). Linda är sedan ett antal år engagerad i verksamhet för papperslösa flyktingar i Göteborg och arbetar ibland som frivillig sjuksköterska för Rosengrenska stiftelsen/ Röda korset.

I sitt arbete som Intensivvårds sjuksköterska har hon en mångårig erfarenhet av att möte människor som försökt avsluta sitt liv. Linda ser att det finns brister i den vårdkedja som dessa patienter passerar och hon ser en stor möjlighet i det förebyggande arbete som Suicid Rescue erbjuder och är väldigt hedrad över att bli en del av denna styrelse.

Brith Fors

Brith Fors

Suppleant

Brith är 47 år och bosatt strax utanför Varberg men är ursprungligen från Borås. Efter att förlorat sin lillebror känns det oerhört viktigt att som överlevare och medmänniska få vara med och ge andra det stöd och hopp hennes bror inte fick. Suicide Rescue är en livsviktig organisation som hon självklart gärna engagerar sig i som styrelsesuppleant och volontär.

Leif Skoglund

Leif Skoglund

Suppleant

Sjuhäradsbon Leif har ägnat en stor del av sitt liv inom byggbranschen liksom med ideellt föreningsarbete. Han har personligen blivit drabbat av att en familjemedlem tog sitt liv. Förutom att vara en del av Suicide Rescues styrelse är han även engagerad volontärt.

Som glad pensionär känner Leif att han både har tid att rå om sig själv och sin familj och samtidigt som medmänniska finnas där för andra.

Nominera någon till Styrelsen!

Vill du nominera någon du tycker borde sitta med i Suicide Rescue:s styrelse? Eller vill du själv sitta med i en av Sveriges viktigaste organisationer? Då är du välkommen att fylla i uppgifter nedan:

Suicide Rescue, Brantingsgatan 29, S-115 35 Stockholm. Telefon: 08-692 36 00 © Copyright 2013-2020 | Tillsammans förhindrar vi självmord och räddar liv!